lägenhet i Norrland

4 fördelar med att bo i Norrland

Norrland är en region i norra Sverige och har många fördelar. Norra Sverige är en plats som du inte hittar någon annanstans i världen. Det är ett område med oändliga skogar, sjöar och stora öppna ytor. Ett land med sommarnätter och vinterdagar då allt är täckt av snö.

Norrland har mycket att erbjuda! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 4 anledningar till varför du bör flytta till Norrland.

1. Hög livskvalitet

För det första har Norrland bäst livskvalitet. Norra Sverige är en av de lyckligaste platserna i Europa, enligt en studie. Typiskt sett är människor mycket nöjda med sin livssituation och balansen mellan arbete och privatliv. Norrland har bra löner och låg arbetslöshet, regionen har en arbetslöshet på 3,6 % (Källa: Arbetsförmedlingen), vilket är betydligt lägre än det europeiska genomsnittet. Norra Sverige ligger också bra till när det gäller utbildning. Levnadskostnaderna är också mycket överkomliga jämfört med andra områden av Sverige.

2. Natur runt hörnet

Norrland är en plats där man kan njuta av naturens lugn och ro. Här finns den nordligaste nationalparken i Europa – Sarek nationalpark. Besökare möts av ett fantastiskt landskap med glaciärer, skogar och floder. Regionen erbjuder många möjligheter till fiske, jakt, skidåkning, vandring och mycket mer. Du hittar lätt både vackra stigar att promenera eller jogga på. Det är också perfekt för människor som vill komma bort från allting. Om du letar efter en utflykt som ligger nära hemmet är Norrland perfekt!

3. Bra miljö

En av de mest miljömässigt hållbara regioner i Sverige är Norrland. Det är inte särskilt tätbefolkat. Mycket av Norrlands miljö är orörd av människor, så man kan njuta av ren luft, friskt vatten och vild natur.

4. Äga ett stort hus

En stor fördel med att bo i Norrland är möjligheten att kunna äga ett stort hus – ett eget hus med en rejäl trädgård. Också kan du bo billigt i Norrland, det finns många hus som bara står tomma och som du kan köpa för en billig peng. Detta gör att Norrland passar särskilt bra för barnfamiljer som vill ha större ytor att leva och röra sig i.