Bästa att se och göra i Norrland

Att besöka det magiska Norrland i Sverige är en fantastisk upplevelse. Du kan hitta allt från hisnande berg till charmiga kuststäder, och allt väntar på att du ska utforska det! För dig som letar efter några platser som du inte får missa när du utforskar detta vackra land har vi otroliga resmål som kommer att göra din resa oförglömlig.

Vackra fjällen

Norrland är ett land av kontraster. Det har de vackraste fjällkedjorna i Sverige, och det är också en av de största regionerna i Europa. Fjällen här liknar ingenting du någonsin har sett förut; de är stora, med vita toppar och dramatiska! Om du vill se fantastiska landskap på din nästa semester bör denna region stå högt upp på din lista. Det finns många berg i Norrland, vissa av dem når upp till över 1 000 meter över havet! Var ska man då vandra? Abisko, Björkliden, Kebnekaise-området, Sarek, Stora sjöfallet, Arjeplogsfjällen?

Du har mycket att välja mellan!

 

 

 

 

 

Ishotellet

Sverige är hemvist för ett av världens vackraste och mest ovanliga hotell. Ishotell i Jukkasjärvi skiljer sig från alla andra hotell du någonsin kommer att besöka. Rummen är gjorda av is och möblerna är också gjorda av snö och is. Det har funnits i 20 år nu, och det är fortfarande i full gång.

Treriksröset

En av de sakerna som man inte vill missa är att besöka Sveriges allra nordligaste punkt, Treriksröset. Det är ett av Skandinaviens högsta bergspass. Vägen dit följer Treriksröset och korsar bäckar och sjöar innan den stiger brant vid foten av Jämtlandsfjällen. Den slutar med en spektakulär utsikt över tre länder: Sverige, Norge och Finland.

Åka hundspann

Om du letar efter ett roligt sätt att vara aktiv i vinter är hundspann åkning den perfekta idén. Hundspann i Norrland har funnits sedan slutet av 1800-talet och många människor deltar i denna aktivitet varje år. Det är inte bara roligt utan det kan också ge dig en möjlighet att tillbringa tid med din hund.