Därför är elsparkcykel i Norrland smidigt

Barn vill ofta vara med sina kompisar mycket när det kommer upp i tonåren. För att du ska slippa skjutsa och hämta hela tiden för att kollektivtrafiken inte är pålitlig är en elsparkcykel ett perfekt alternativ. Med en elsparkcykel kan ditt barn ta sig dit hen vill utan problem. Dessutom är den miljövänlig.

När barnen blir större vill de ofta vara med sina kompisar efter skolan. Det är inte alla gånger jätteroligt att behöva skjutsa dem till olika ställen vilket är vardag för föräldrar som bor i Norrland där kollektivtrafiken inte är lika utbredd och pålitlig. För att minimera skjutsandet kan du köpa ditt barn en elsparkcykel som gör att de lätt som smidigt kan ta sig till och från olika platser. Det finns fina och bra elsparkcyklar från Eltra att köpa. De har olika modeller att välja mellan där räckvidd och hastighet skiljer sig. Om ditt barn har en elsparkcykel vet du att hen alltid kommer att kunna ta sig hem oavsett om kollektivtrafiken går eller inte. Om du bor på en mindre ort där kollektivtrafiken är i princip obefintlig är elsparkcykeln ännu värdefullare. Du vet att din barn alltid kan ta sig hem vilket är en trygghet.

Hjälm är ett bra skydd

En elsparkcykel är perfekt för en tonåring som ännu inte blivit tillräckligt gammal för att köra moped. Dessutom är en elsparkcykel betydligt behändigare och mer lätt hanterlig än en moped. Det du ska tänka på är att om ditt barn är under 15 år måste hen alltid ha hjälm på sig. Det är såklart att föredra oavsett ålder för att minska risken för skador ifall det sker en olycka. En annan fördel med elsparkcykel är att den är miljövänlig.

Elsparkcyklar har olika motorer

När du ska välja elsparkcykel är det bra att vara medveten om att det är olika trafikregler som gäller för olika elsparkcyklar. Om den går över 20 km/h klassas den antingen som en moped klass 1 eller moped klass 2 beroende på motorn och maxhastigheten. Då kan det krävas ett förarbevis för att få köra den. För en elsparkcykel som går max 20 km/h krävs inget förarbevis eftersom den klassificeras som en cykel vilket möjliggör att din tonåring kan köra den oavsett ålder. Det är dock viktigt att följa trafikreglerna som gäller för att inte råka ut för böter.