Därför är Xenonljus bästa lösningen för Norrlandsbor

Att ha en bra belysning är angeläget när du kör bil i mörkret, både för dig själv men även för andra trafikanter. Extraljus är ett bra alternativ när du är i behov av en starkare ljusbild än vad bilens belysning ger. Xenon är i särklass en av det bästa lamporna för extraljus om du vill se riktigt bra på mörka vägarna.

På vintern är det en utmaning att köra bil i Norrland kvällstid om du inte har bra extraljus på bilen. Om du vill ha ett riktigt bra ljus ska du satsa på extraljus som har xenonlampor. Det finns många fördelar med xenon som exempelvis att ljusflödet är tre gånger högre jämfört med halogen.

Bättre ljusbild med xenon

När du har xenonlampor når ljusstrålen längre och blir lite bredare. Hur ljusbilden blir mer exakt beror på reflektorns utformning och spridningsvinkeln. En annan fördel med xenon är att livslängden är bra mycket längre än halogen. En halogenlampa har en livslängd på ungefär 400 timmar medan Xenon har en livslängd på cirka 3000 timmar. Det är möjligt att styra färgtemperaturen på xenonlampor. Du kan alltid rådfråga en expert på xenonlampor om du inte vet vilken färgtemperatur som du ska välja. När du har extraljus tänk på att inte vira motorvärmarkabeln runt dem.

Upptäck vilt i god tid med xenon

Norrlandsbor färdas för det mesta med bil eftersom kollektivtrafiken är bristfällig. Under vinterhalvåret då det är mörkt stora delar av dygnet i Norrland är riktigt bra extraljus guld värt att ha på bilen. Dessutom i Norra Norrland där det är mycket glesbygd är det väldigt mörkt på vägarna på grund av avsaknad gatubelysning. Det är inte sällan mycket vilt på vägarna under hösten och vintern. Det är av största vikt att kunna upptäcka djuren och andra hinder i tid. Att kollidera med en älg kan få förödande konsekvenser.